Унгарският премиер Виктор Орбан поиска оставката на заместник-председателя на Европейската

...
Унгарският премиер Виктор Орбан поиска оставката на заместник-председателя на Европейската
Коментари Харесай

Орбан поиска оставката на еврокомисар заради унизителни забележки

Унгарският министър председател Виктор Орбан изиска оставката на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова поради " унизителни обществени изявления " по адрес на страната му, съобщи Ройтерс.

" Според заместник-председателя (на ЕК) в Унгария се построява " болна народна власт " и също така тя обиди жителите на Европейски Съюз с унгарска народност, заявявайки, че те нямат опция да си основават без значение мнение ", споделя Орбан в писмо до ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, оповестено през днешния ден. Освен заместител на Фон дер Лайен, Йоурова отговаря  като еврокомисар за работата на Комисията по полезности и бистрота и поддържане на върховенството на закона.

Германия, която сега ръководи Европейския съюз, предложи достъпа до парите на Европейски Съюз, в това число 750 милиарда евро фонд за възобновяване, да бъде привързан със ценене на върховенството на закона.

Унгария и Полша са разследвани от Европейски Съюз за подкопаване на независимостта на правосъдната система, медиите и неправителствените организации, напомнят наблюдаващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР