Унгарският премиер Виктор Орбан обвинява Европейската комисия и Украйна в

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обвинява Европейската комисия и Украйна в
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Те ни измамиха

Унгарският министър председател Виктор Орбан упреква Европейската комисия и Украйна в машинация поради обстановката с украинското зърно: съгласно Орбан не всички селскостопански артикули, предопределени за пренос, стигат до местоназначението си.

По-рано Европейската комисия анулира възбраната за импорт на украинско зърно в Европейски Съюз, която беше в действие от няколко месеца; само че Унгария, Словакия и Полша го удължиха, заради което Киев заведе дело в СТО.

Виктор Орбан, министър-председател на Унгария:

„ Да го кажем напряко: излъгаха ни. Украинското зърно не се транспортира по-нататък в Африка. Те го продават тук в Унгария по-евтино от зърното от маджарски производители, измествайки локалното зърно от нашия пазар. Ето за какво, дружно с Полша и Словакия, наредихме възбрана на вноса на украински селскостопански артикули. "

Освен това Орбан съобщи, че ще откаже да поддържа Украйна по въпросите на участието в Европейски Съюз и НАТО, до момента в който правата на задкарпатските унгарци не бъдат разширени. Правителството на Орбан постоянно упреква Киев, че преследва насилствена украинизация на своето унгарско-говорящо малцинство.

Euronews
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР