Унгарският премиер Виктор Орбан нарече Манфред Вебер слаб лидер. Той

...
Унгарският премиер Виктор Орбан нарече Манфред Вебер слаб лидер. Той
Коментари Харесай

Орбан нарече Манфред Вебер слаб лидер

Унгарският министър председател Виктор Орбан назова Манфред Вебер " слаб водач " . Той направи коментара няколко седмици, откакто отдръпна поддръжката си за претендента на Германия и на Европейската национална партия за ръководител на Европейската комисия , осведоми " Политико ".

" Ако желаете да сте водач, би трябвало да се борите за убежденията си ", разгласи Орбан в изявление за " Билд ". " Що се отнася какво виждам, Манфред Вебер е почтен човек, само че не е подготвен да се бори за полезностите си ", счита унгарският водач.
 Изхвърляме Орбан, в случай че продължи с анти-ЕС акцията, предизвести шефът на ЕНП
Изхвърляме Орбан, в случай че продължи с анти-ЕС акцията, предизвести шефът на ЕНП

Дол даде конференция преди неофициалната среща на евролидерите в Сибиу

Премиерът на Унгария, който е част от Европейската национална партия, означи, че единствено външно могат да се разграничат Вебер и претендентът на социалистите за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс . Според него Вебер " към този момент не е закостенял политик ".

По-рано този месец Орбан отдръпна поддръжката си за Вебер, като разкритикува Германия, която е дала обещание да не поема ръководството на Комисията, в случай че триумфа му зависи от поддръжката на ръководещата партия на Унгария ФИДЕС.

Това изказване е " такава засегнатост към унгарския народ, към унгарските гласоподаватели, че Вебер е непоносим като претендент ", оплака се Орбан пред " Билд ". Той към момента се преглежда като член на ЕНП, въпреки че краткотрайно блокираха участието на ФИДЕС през март.

Орбан разяснява и немския канцлер Ангела Меркел, която разгласи, че до края на 2021 година се отдръпва от политиката.
 Марин льо Пен желае съдействие с Орбан и
Марин льо Пен желае съдействие с Орбан и " Право и правдивост " за Екологичен потенциал

Орбан да реши дали мястото му е в ЕНП, не задължаваме Полша да има близки връзки с Русия

" Ангела Меркел все още не е напуснала, само че към този момент липсва ", сподели той и добави, че не може да повярва, че тя се отдръпва, " до момента в който не види с очите си ".

" Като цяло ние тук приказваме за най-големия войник в Европа, който засенчи толкоз доста хора през последните години. Всеки, който я подценява, бърка. Откакто разгласи, че ще се отдръпна, Европа въобще не е ръководена. Европа се нуждае от мощен немски канцлер с ясни и безапелационни хрумвания. Това е истината, харесва ли ни или не ", счита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР