Унгарският парламент прие закон за наказателно преследване на организациите, които

...
Унгарският парламент прие закон за наказателно преследване на организациите, които
Коментари Харесай

Унгария: Помощта за мигранти става престъпление

Унгарският парламент одобри закон за наказателно гонене на организациите, които оказват помощ на мигранти, предава Франс прес.

Текстът е част от предлагането на премиера-националист Виктор Орбан, който назовава закона „ Стоп Сорос “. Според Орбан американският милиардер от маджарски генезис подкрепя имигранти-мюсюлмани.

Орбан беше заречен в предизборната си акция закон за гонене на „ уредниците на незаконна имиграция “ и това му обезпечи удобното преизбиране през април. Новите правила бяха признати със 160 гласа и 18 „ срещу “.

Законът планува санкции до 1 година затвор за всеки, който оказва помощ на разположение, влезнало незаконно в Унгария от страна отвън Шенген, в случай че животът на мигранта не е в непосредствена заплаха.

Гражданин може да бъде съден, даже в случай че работи за благотворителна организация, която се грижи за бежанци.

Приемането на закона беше предшествано от смяна на конституцията, посредством която квотите за бежанци, наложени от Европейски Съюз, бяха оповестени за противоконституционни.  

Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации и адвокати от Съвета на Европа, приканиха Унгария да не вкарва закона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР