Унгарският опозиционер Петер Магяр, който се опитва да се изправи

...
Унгарският опозиционер Петер Магяр, който се опитва да се изправи
Коментари Харесай

Съперник на Орбан се явява на следващите избори

Унгарският опозиционер Петер Магяр, който се пробва да се изправи против унгарския националистически министър председател Виктор Орбан, съобщи, че кандидатурата му да се записва за избори за Европейски парламент (ЕП) и общински избори е утвърдена, оповестява " Блумбърг ".

Той не можа да записва нова партия, тъй като влиза в конкуренцията прекомерно покрай вота. Вместо това той подаде документи за присъединяване в изборите на 9 юни като част от към този момент съществуващата, само че на практика незнайна " Уважение и независимост ".

Заявлението получи авансово утвърждение от изборния орган,  написа Магяр на страницата си във Фейсбук в четвъртък.

Припомняме, че по-рано този този месец той организира един от най-големите антиправителствени митинги от връщането на Орбан на власт през 2010 година

Политикът има за цел да употребява европейските избори , с цел да засенчи противниците на опозицията и да стане де факто противник на премиера.
 Десетки хиляди стачкуваха против Орбан в Будапеща
Десетки хиляди стачкуваха против Орбан в Будапеща

На унгарската политическа сцена изгрява ново име

Бивш вътрешен човек в ръководещите кръгове на Орбан, Магяр стана прочут, откакто през февруари подаде сигнали за  предполагаема корупция и корист с власт от страна на висши чиновници.

Магяр беше женен за някогашния министър на правосъдието  поради скандал с опрощение наВарга и Новак бяха доближени на Орбан. 

Той упрекна Антал Роган, министърът, който управлява кабинета на Орбан, че ръководи централизирана пропагандна машина.
 Орбан: Педофилският скандал в Унгария завърши
Орбан: Педофилският скандал в Унгария завърши

Едно опрощение докара до скандал и 2 оставки в страната

Маджар също по този начин разгласява запис на диалог с някогашната си брачна половинка, в който Варга в детайли разказва опита на старши асистент на началника на кабинета на Орбан да се намеси в дело за корупция. Сега прокуратурата ревизира изказванията.

Според данни на социологическата компания " Медиан ", оповестени от новинарския седмичник HVG в средата на март, 68% от гласоподавателите са чували за навлизането на Магяр в политиката, а 13% от тях са декларирали, че е евентуално да поддържат неговата бъдеща партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР