Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ратифицирането на шведската кандидатура

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ратифицирането на шведската кандидатура
Коментари Харесай

Орбан: Ратифицирането на кандидатурата на Швеция в НАТО не е спешно

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че утвърждението на шведската кандидатура за участие в НАТО не е " незабавно ", като упрекна скандинавската страна, че е сложила под въпрос " демократичната природа " на страната, съобщи Агенция Франс Прес.


Унгария към момента не е гласувала за одобрение на влизането на скандинавската страна в Организацията на Северноатлантическия контракт, като се причисли към Турция, която дълго време блокираше участието на Швеция, преди да вдигне ветото си през юли.

В предишното Орбан нееднократно е заявявал, че Унгария поддържа кандидатурата на Швеция, като е подчертавал, че това е единствено " техническа детайлност ".

" Чудя се дали има нещо незабавно, което да ни принуди да ратифицираме кандидатурата на Швеция за НАТО. Не виждам такова събитие ", сподели Орбан пред депутатите.

Орбан поддържа забележките си, като съобщи, че няма " никаква опасност за сигурността на Швеция " и никакви военни връзки със скандинавската страна, които биха могли да бъдат застрашени.

Будапеща постоянно е осъждала това, което назовава " намерено враждебно отношение " на Стокхолм, обвинявайки шведските представители, че " неведнъж са желали да нападат Унгария " по въпроси, свързани с върховенството на закона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР