Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че християнството е последната надежда

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че християнството е последната надежда
Коментари Харесай

Орбан обяви Брюксел, Берлин и Париж за заплаха за Централна Европа

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че " християнството е последната вяра на Европа " и че политиците в Брюксел, Берлин и Париж, които предизвикват миграцията, " отвориха пътя към упадъка на християнската просвета и настъплението на исляма ", съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Орбан произнесе през днешния ден годишната си политическа тирада, отбелязваща навлизането му в предизборната конкуренция, в която той ще се бори за трети мандат на парламентарния избор през април. В нея унгарският министър председател прикани и за " световен антимиграционен алианс ", предава " Ройтерс ". Предизборната акция бе публично открита през вчерашния ден.

Той съобщи, че Западна Европа ще бъде превзета от мюсюлмани и че ислямът скоро " ще почука и на вратата на Централна Европа ". " Германците биват принудени да напущат огромните градове, тъй като мигрантите постоянно окупират първо огромните градове ".

" Колкото и да звучи неуместно, заплахата, пред която сме изправени през днешния ден идва от запад, от политиците в Брюксел, Берлин и Париж ", разгласи Орбан. " Разбира се, че ще се съпротивляваме, и то със все по-силни законови принадлежности. Първият е нашият закон " Спри Сорос ".

Става дума за тежки наказания против неправителствени организации, в това число такса от 25% върху задграничното им финансиране и авансово утвърждение на активността им от страната.

Петдесет и четири годишният министър председател води антиимиграционна политика, която усили известността му, макар рецензиите, че Унгария върви към властнически режим, означи Франс прес.

Орбан съобщи, че опозицията е в " обезверено състояние " преди вота на 8 април и че не схваща по какъв начин " тя може да желае народът да й гласоподава доверие ". Основната опозиционна партия, крайнодясната " Йоббик " получава по-малко от 20 % от желанията за избор в социологическите изследвания, на фона на близо 50 % за партията на Орбан ФИДЕС.

Утре Орбан е на посещаване в страната-председател на Съвета на Европейски Съюз - България, където ще се срещне с премиера и сегашен ръководител на Съвета на Европейски Съюз Бойко Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР