Унгарският министър-председател Виктор Орбан и полският му колега Матеуш Моравецки

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан и полският му колега Матеуш Моравецки
Коментари Харесай

Полша и Унгария обявиха победа след сделката за бюджета на ЕС

Унгарският министър-председател Виктор Орбан и полският му сътрудник Матеуш Моравецки на взаимна конференция оповестиха победа след постигнатата късно през вчерашния ден договорка за бюджета на Европейски Съюз, предадоха международните осведомителни организации.

Въпреки че точните елементи за съглашението за момента не са финализирани, Орбан сподели, че и Унгария, и Полша въпреки всичко са постигнали това, което желаят.

"Победихме. В сложен интервал на пандемия, икономическа рецесия, нямаме време да продължаваме политически и идеологически диспути, които ни пречат да действаме ", сподели Орбан.

Орбан сподели, че здравият разсъдък е надвил и са реализирани три значими цели по време на договарянията си с Европейски Съюз.

"Ние защитихме европейската конституция. Не им позволихме да я заобиколят ", сподели Орбан. Предотвратихме заплахата от потреблението на бюджетни ограничения за прилепяне на унгарците при взимане на решения, които ние не желаеме. В последна сметка защитихме и унгарските средства, които ще са нужни през идващите години за икономическо развиване. "

Припомняме, че Полша и Унгария се пробваха са блокират бюджет от 1,8 трилиона евро, защото са срещу уговорка, която обвързва парите със съблюдаване върховенството на закона.

Евролидерите се споразумяха за 1,8 трилиона евро дълготраен бюджет и пакет за възобновяване на COVID-19, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Сега може да стартира възобновяване на европейските стопански системи, написа той в "Туитър " след срещата в Брюксел.

По думите му, това е исторически проект за възобновяване, който планува зелен и цифров преход.

Междувременно Баренд Лейтс, представител на Мишел, съобщи, че противоречивият механизъм за обвързване с правилата на върховенството на закона е признат.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР