Унгарската футболна федерация излезе с , в което първо обяви,

...
Унгарската футболна федерация излезе с , в което първо обяви,
Коментари Харесай

Унгарската федерация за БФС: Безпрецедентни некадърници, които не могат да организират дори семейна ваканция

Унгарската футболна федерация излезе с, в което първо разгласи, че мачът против България ще е в София при закрити порти, а по-късно атакува БФС.

„ По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача за първи път предходната седмица, а за повторно през днешния ден и разпореди дуелът да се организира при закрити порти. Важно е да се подчертае, че съгласно разпоредбите УЕФА има право да вземе такова решение при изключителна обстановка, като да вземем за пример риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи несъгласие върху сходно решение. Знаейки горното, унгарската асоциация се опита да работи по състезателен метод предходната седмица и макар че - основно поради почитателите на унгарския народен тим - не беше съгласна с късната промяна на мястото и изключително със затворени порти, приехме решението по насила и не го коментирахме обществено “, пишат унгарците.

„ Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи цялостен безпорядък във връзка с мястото, би трябвало ясно да се каже - това, което БФС направи през последните седмици, е невиждано, изцяло безпричинно и съществено неспортсменско. Те не могат да провеждат даже фамилна отмора, камо ли интернационален футболен мач със съществени залози, включващ доста хора и интересуващ милиони. Българската асоциация сложи в невъзможна обстановка както УЕФА, по този начин и унгарската асоциация: възползвайки се от обстоятелството, че и двете организации имат поради спортното майсторство и във всеки случай се стремят въпросът за класирането да се реши на терена “.

„ Правилата гласят, че в случай че националният тим на Унгария не пътува до избраното място, ще загуби мача служебно, което е неприемлива алтернатива. Затова MLSZ се приспособява към решението, унгарският отбор ще замине за София на следващия ден, а в четвъртък с поддръжката на почитателите, която се усеща отдалеко, ще направи всичко, с цел да се бори за място на Европейското състезание ”, приключва унгарската федерация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР