Унгария реши не само да запази, но и значително да

...
Унгария реши не само да запази, но и значително да
Коментари Харесай

Унгария купува от Швеция изтребители Gripen за постепенно обновяване на въздушната си отбрана

Унгария реши освен да резервира, само че и доста да укрепи своята противовъздушна защита. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, като разяснява подписването на две съглашения с Швеция за договорка с изтребители Gripen.

Споразуменията, подписани в Будапеща по време на визитата на министър-председателя Улф Кристерсон, плануват пазаруването на четири шведски Gripen и продължение на поддръжката на тези самолети в Унгария. В момента унгарските Военновъздушни сили разполагат с 14 такива летателни средства, наети през 2021 година По-специално, те вземат участие във въздушно наблюдаване в Балтийския район дружно със самолети от други страни от НАТО.

„ Унгария реши да поддържа личните си качества за противовъздушна защита в дълготраен проект. Досега имахме самолети на лизинг, което значи, че те не ни принадлежат, а договорите за наем все в миналото завършват “, изясни министър председателят на взаимна конференция с шведския си сътрудник. Орбан означи, че посредством пазаруването на военни самолети Унгария „ усилва военния си капацитет в пъти “. „ Това значи, че Унгария ще продължи да взе участие в взаимни дейности на НАТО, с помощта на които страните от алианса могат да обезпечат отбраната на своето въздушно пространство “, сподели министър председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР