Унгария публикува национално допитване, в което гражданите се приканват да

...
Унгария публикува национално допитване, в което гражданите се приканват да
Коментари Харесай

С анкета Орбан пита унгарците одобряват ли санкциите на ЕС срещу Русия

Унгария разгласява национално допитване, в което жителите се приканват да гласоподават дали са съгласни, или не с опълчването на държавното управление със глобите на Европейския съюз против Русия заради нейното навлизане в Украйна, оповестява " Франс прес ".

Вярваме, че глобите ни унищожават, се акцентира на формалната страница на унгарското държавно управление във Facebook, където е оповестена анкета със седем въпроса.

Премиерът Виктор Орбан, който през последните години търси близки връзки с съветския президент Владимир Путин, често се противопоставяше на глобите.

Според него те нанасят повече щета на Европа, в сравнение с Русия, като заплашват енергийните доставки и ценовата непоклатимост.

Будапеща е мощно подвластна от съветския нефт и газ и сега отбелязва рекордна инфлация. Страната към този момент си осигури освобождаване от глобите на ЕС за вноса на съветски недопечен тръбен нефт, а също закупи спомагателни количества съветски газ от началото на войната през февруари.

Вчера Орбан разкритикува " европейския хайлайф " за решението за глобите, макар че те бяха утвърдени от всички страни членки на Европейски Съюз, в това число Унгария.

" Ние постоянно задаваме на хората най-важните въпроси. Винаги сме се опитвали да реализираме народен консенсус по избрани въпроси ", акцентира той във връзка изследването.

Въпреки че въпросникът няма правни последствия, от 2015 година дясното държавно управление на Орбан постоянно употребява сходен метод, подсилен от обширни мултимедийни акции, за да получи легитимност за позициите си и да жигосах политиките на Европейски Съюз.

Последният въпросник, озаглавен  " За глобите на Брюксел ", ще бъде разпратен в цялата страна до към осем милиона семейства в Унгария, като респондентите ще бъдат помолени да върнат анкетите попълнени до 9 декември.

Един от въпросите е дали респондентите са съгласни с евентуалните наказания върху доставките на съветски газ, наложени от " водачите в Брюксел ", които биха " изложили на риск отоплението на семействата и способността на европейската стопанска система да действа ".

Въпрос по отношение на въздействието на глобите върху равнищата на цените, по-специално цените на храните, упреква ограниченията за причиняване на спираловидна инфлация и  " увеличение на риска от апетит в разрастващите се страни ", което " води до възходящ миграционен напън " по границите на Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР