Унгария предлага да не се включва в дневния ред на

...
Унгария предлага да не се включва в дневния ред на
Коментари Харесай

Орбан: Преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС не трябва да започват

Унгария предлага да не се включва в дневния ред на идната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 14-15 декември въпросът за започване на договаряния с Украйна за присъединението й към общността. Това сподели унгарският министър председател Виктор Орбан в утринния ефир на радиостанция Кошут.

„ Преговорите за присъединение на Украйна към Европейски Съюз не би трябвало да стартират “, сподели Орбан. Според него „ Европейската комисия е показала предложение за започване на договаряния за участие на Украйна, само че това не съответствува с ползите на доста страни “. Орбан означи, че в случай че този въпрос бъде подложен в дневния ред на идната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел, нейните участници „ няма да могат да се спогодят между тях “.

Според Орбан Унгария счита, че Европейският съюз би трябвало първо да подписа съглашение за стратегическо партньорство с Украйна за интервал от 5-10 години и едвам по-късно да реши дали ще бъде допустимо да одобри тази страна в общността.

„ Ако не знаем какви ще бъдат последствията от приемането на Украйна, тогава дано даже не започваме да приказваме за това “,заяви Орбан. Според него Европейският съюз „ първо би трябвало да подписа съглашение с Украйна за стратегическо партньорство, което може да продължи от 5 до 10 години, а по-късно да мислим по какъв начин да продължим по-нататък “.

„ Но никой в никакъв случай не ни е питал за мнението ни “, разяснява Орбан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР