Унгария отрече да има нещо общо с бягството в Будапеща

...
Унгария отрече да има нещо общо с бягството в Будапеща
Коментари Харесай

Орбан отрече да е помагал за бягството на Груевски

Унгария отхвърли да има нещо общо с бягството в Будапеща на някогашния македонски министър председател Никола Груевски.
Гергей Гуяш, шеф на кабинета на премиера Виктор Орбан, заяви, че Груевски е изискал политическо леговище в унгарско посланичество отвън Македония, само че отхвърли да каже коя е страната. Според сръбския вестник " Политика " Груевски е избягал през Албания.

" Движението на хора на Балканите е допустимо даже единствено с персонални карти. Унгарското държавно управление няма нищо общо с напускането на Никола Груевски на Македония. Той е оповестил желанието си да изиска леговище в унгарска дипломатическа задача. Искането му е обвързвано и със закани против него. Затова от съображения за сигурност бе взето решение с него да бъде извършен диалог в имиграционната организация в Будапеща ", сподели още Гуяш, цитира Българска национална телевизия.

Същевременно прокуратурата стартира следствие за бягството на някогашния министър председател. " Има учредения за съмнение, че някои длъжностни лица, злоупотребявайки със служебно състояние и власт, са помогнали на наказания да напусне нелегално Република Македония “, оповестиха от македонското държавно обвиняване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР