Унгария няма да наложи вето на санкциите на Европейския съюз

...
Унгария няма да наложи вето на санкциите на Европейския съюз
Коментари Харесай

Унгария няма да наложи вето на санкциите на Европейския съюз

Унгария няма да наложи несъгласие на глобите на Европейския съюз против Русия, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан ,

Орбан, който беше мощно подложен на критика от унгарската съпротива за другарските си връзки с Русия, означи това, което той назова промяна в връзките поради войната, само че добави, че това не би трябвало да оказва въздействие върху енергийните покупко-продажби.

Тази седмица Унгария се причисли към самодейността на осем водачи на Европейски Съюз за започване на договаряния за участие със прилежаща Украйна, само че Унгария, член на НАТО, отхвърли превозването на смъртоносни оръжия през нейна територия до източната си съседка.

" По отношение на глобите, ние няма да постановяваме несъгласие върху тях. Няма да блокираме Европейски Съюз да постанова наказания на Русия. С ега единството на Европейски Съюз е от първостепенно значение " , сподели националистът Орбан пред новинарския уебсайт mandiner.hu в изявление, оповестено в четвъртък.

Връзките на Унгария с Русия бяха " уравновесени и обективни " до напълно близкото минало, само че това се промени, сподели той.
 Фалира и Сбербанк в Унгария
Фалира и Сбербанк в Унгария

След глобите, наложени на Русия от европейските страни

" Началото на войната сътвори нова обстановка и за Унгария ", сподели Орбан. " Трябва да поправяме задачите на Унгария и унгарските ползи в тази нова обстановка. "

58-годишният Орбан е изправен пред избори по-късно повече от четири седмици, само че акцията му е усложнена от възходяща инфлация, заледяване на финансирането от Европейски Съюз заради спор за демократичните стандарти и последствията от войната в Украйна.

" Осъждаме съветската офанзива, защото Русия стартира война против Украйна ", сподели Орбан.
 Унгария нито ще изпраща, нито ще пропуща колета с оръжия към Украйна
Унгария нито ще изпраща, нито ще пропуща колета с оръжия към Украйна

Страната отхвърля да се намесва във войната

" Страните би трябвало да се върнат на масата за договаряния допустимо най-скоро ", сподели Орбан. " Цяла Европа би трябвало да работи за мир. " В сряда външният му министър сподели, че Унгария към този момент е приела над 100 000 бежанц и, бягащи от войната.

Орбан добави още, че няма причина за спиране на енергийните връзки с Русия, в това число договорка за 12,5 милиарда евро (13,87 милиарда долара) за съветския Росатом за разширение на унгарската атомна електроцентрала Пакш, която съставлява към половината от нейното произвеждане на електрическа енергия.

" Лидерите на Европейски Съюз също по този начин обявиха, че глобите не могат да обиден енергийните доставки от Русия, тъй като това би разрушило европейската стопанска система ", сподели Орбан.

" Същото важи и за плана за разширение на Пакс. Без Пакс ще би трябвало да внасяме още повече съветски газ на още по-висока цена. "

Миналата година Унгария подписа ново дълготрайно съглашение за импорт на газ с Русия за импорт на 4,5 милиарда кубически метра природен газ годишно по направления, избягващи Украйна.

Миналия месец Орбан посети съветския президент Владимир Путин, търсейки удължение на договорката за импорт с 1 милиард кубически метра годишно в ход, мощно подложен на критика от опозицията на фона на ескалиращото напрежение сред Русия и Украйна.

Орбан сподели също, че Европа се нуждае от мощна военна и отбранителна промишленост, защото към този момент не може да разчита единствено на Съединените щати за своята сигурност.

" Американците влагат доста повече в това от нас. Това би трябвало да се промени и ние би трябвало да можем да подсигуряваме европейската сигурност със лични средства, като в същото време поддържаме съюза със Съединени американски щати ", сподели той.

" Това предизвикателство допуска доста по-високи военни разноски. Тоест, до момента в който понижаваме бюджетния недостиг и обществения дълг, би трябвало да създадем изключение в отбранителната политика ", сподели той.

" Унгарската позиция е в интерес на строга фискална политика, имаме потребност от критериите от Маастрихт, само че би трябвало да изключим разноските за защита от общоприетите стандарти за бюджетен недостиг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР