Унгария напълно подкрепя България за членството й в Шенгенското пространство.

...
Унгария напълно подкрепя България за членството й в Шенгенското пространство.
Коментари Харесай

Унгария ни удари рамо за Шенген!

Унгария изцяло поддържа България за участието й в Шенгенското пространство. Това е позицията на Унгария, изразена от унгарския вътрешен министър Шандор Пинтер, който през днешния ден се срещна с българския вътрешен министър Валентин Радев, оповестява пресслужбата на българското Министерство на вътрешните работи.

Вътрешните министри оцениха високо съществуващото двустранно съдействие.

Работната среща на двамата министри се състоя в границите на присъединяване им в Министерската конференция на Залцбургския конгрес, в Будапеща. Унгария изцяло поддържа България за участието й в Шенгенското пространство ­ съобщи Пинтер и напомни, че страната му застава зад България по пътя й към Шенген още от 2011 година Унгарският министър изрази позицията, че, в случай че това не се случи, то би било редно България да получи цялостен достъп до визовата система, като ефикасна стъпка и филтър за хора, преследвани за тероризъм. В този смисъл Пинтер акцентира и нуждата от ускорение на обмена на данни.

Министрите Радев и Пинтер дадоха висока оценка за съдействието сред двете министерства.

Унгарският вътрешен министър благодари на България за взаимната работа по случая от 2015 година, когато в Австрия бяха открити в камион телата на 71 задушили се незаконни емигранти. В резултат на извършеното следствие бяха повдигнати обвинявания на няколко български жители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР