Унгария наложи вето на бюджета на ЕС от 2021 до

...
Унгария наложи вето на бюджета на ЕС от 2021 до
Коментари Харесай

Орбан: Унгария наложи вето на евробюджета, защото ни изнудват за мигрантите

Унгария наложи несъгласие на бюджета на Европейски Съюз от 2021 до 2027 година и на фонда за възобновяване от ковид, тъй като ни постановат да приемем имигранти , заяви унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от " Ройтерс "

и проекта за възобновяване в понеделник. Те мотивираха решението си с това, че законопроектът за бюджета включва състояние, което дава достъп до финансиране при изискване , че се съблюдава върховенството на закона.
 Джентилони: Европейски Съюз ще се оправи с бюджетното несъгласие на Унгария и Полша
Джентилони: Европейски Съюз ще се оправи с бюджетното несъгласие на Унгария и Полша

Маас: Не би било рационално да кажа какво в действителност мисля за ветото на Полша и Унгария

Орбан е гневен съперник на всеобщата имиграция, защото съгласно него води до изтриване на националната и европейска еднаквост. Европейски Съюз предприе дейности против Будапеща поради нарушение на демократичните правила.

" След приемането на актуалното предложение няма да има затруднение пред обвързването на изплащането на средства на страните членки с поддръжка за имиграцията и изнудване на тези страни с бюджетни наказания, които се опълчват на имиграцията ", акцентира унгарският водач.

Предложеният бюджет и проектът за възобновяване нямат съответни положения за имиграцията и съгласно политолози мненията на Орбан имат за цел да усили поддръжката си измежду унгарските гласоподаватели с наново потребление на антиимигрантска реторика.

Премиерът на Унгария увери, че страната му съблюдава върховенството на закона, само че добави, че " тези, които пазят границите и страните си против имиграцията, повече не могат да бъдат определяни в Брюксел като страни, които съблюдават законодателството ".

Той добави, че Унгария е приела фонда за възобновяване и дългогодишния бюджет през юли, " тъй като ние сме ангажирани да изразим европейска взаимност и поддръжка за отпущането на финансова помощ за нуждаещите се страни допустимо най-скоро ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР