Унгария наложи едностранно забрана на вноса от Украйна на 24

...
Унгария наложи едностранно забрана на вноса от Украйна на 24
Коментари Харесай

Унгария едностранно забрани вноса от Украйна на 24 селскостопански продукта

Унгария наложи едностранно възбрана на вноса от Украйна на 24 селскостопански продукта, в това число на зърното, съобщи Ройтерс, цитирайки държавен декрет.

Решението бе оповестено незабавно след като Европейската комисия заяви довечера, че няма да удължи краткотрайните ограничавания за земеделския импорт от някогашната руска република, чието деяние изтича през днешния ден в среднощ. Броени минути по-късно друга граничеща с Украйна страна от Европейски Съюз - Полша, също разгласи, че ще удължи едностранно възбраната за импорт на украинско зърно.

В указа, публикуван от унгарското държавно управление, се постанова възбрана за импорт от нападнатата от Русия прилежаща страна на 24 селскостопански продукта. Едностранната възбрана, която влиза в действие от на следващия ден, се отнася по-конкретно за зърнените култури, редица зеленчуци, няколко месни продукта, както и за меда, написа Българска телеграфна агенция. 

Земеделските производители в пет източноевропейски страни от Европейски Съюз - Унгария, Полша, Словакия, Румъния и България - се оплакаха, че са застрашени от банкрут, защото евтиният украински импорт подбива цените на вътрешния пазар.

Четири от тези страни предизвестиха, че може да удължат независимо рестриктивните мерки, в случай че те бъдат анулирани на европейско ниво. Вчера България анулира възбраната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР