Унгария излезе с отделно изявление след информацията, че външният министър

...
Унгария излезе с отделно изявление след информацията, че външният министър
Коментари Харесай

Унгария: Признаваме решението за ареста на Путин. Фалшива новина е, че сме наложили вето

Унгария излезе с настрана изказване след информацията, че външният министър Петер Сиярто е блокирал общо изказване на Европейски Съюз относно заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин, издадена от Международния углавен съд.

В Twitter държавният секретар по интернационалните връзки и връзки в кабинета на унгарския министър-председател Виктор Орбан - Золтан Ковач, назова известието " подправена вест ",.

" Относно подправените вести, че Унгария е " наложила несъгласие "  на позицията на Европейски Съюз във връзка с заповедта на Международния углавен съд за ареста на Владимир Путин: Унгария призна решението на МНС и не желае да го разяснява по никакъв метод. Въпреки това, в случай че висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел или всяка страна членка желае да направи изказване, Унгария няма да възрази ", написа Ковач.

Вчера унгарското издание Index, базирайки се на източник от държавното управление, заяви, че външният министър Петер Сиярто е блокирал изказване на Европейски Съюз по отношение на заповедта за арест на Путин, издадена от Международния углавен съд, написа " Труд ".

Index отбелязва, че Сиярто не е наложил несъгласие на взаимното изказване, само че " се е противопоставил на резолюция, която основният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел възнамеряваше да издаде от името на всички страни членки на Европейски Съюз ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР