Унгария е изпратила официално съобщение до България, че ако страната

...
Унгария е изпратила официално съобщение до България, че ако страната
Коментари Харесай

Денков призна за ултиматум: Ако не премахнем таксите за руския газ, ще ни наложат вето за Шенген

„ Унгария е изпратила публично известие до България, че в случай че страната ни не отстрани таксата за транспорт на съветски газ, Будапеща ще наложи несъгласие за присъединението ни към Шенген “, изясни министър председателят Николай Денков в отговор на въпрос за повода за решението на българските управляващи таксата да бъде отсрочена.
Премиерът Николай Денков е в Брюксел за Срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани и съвещанието на Европейския съвет.
„ Решихме да не рискуваме в този миг с значими, въпреки и не бих споделил, решаващи стъпки във връзка с Шенген “, уточни той.
„ Русия намира разнообразни способи да избегне наказания и България не е изключение. Няма нарушавания на българските управляващи “, подсети още акад. Денков.
„ Няма елементарен метод да бъдат наложени наказания на Русия “, разясни министър председателят.
„ Защо минават танкери през европейски води, в случай че нефтът в тях е над 60 $ за барел?Как да ги стопираме тези кораби?, запита акад. Денков.
„ Няма диалози за делене на България и Румъния при влизането в Шенген. Чувам, но… толкоз “, разяснява министър председателят.
„ Има значително развиване и то позитивно в връзките ни с Румъния “, сподели още той.
Акад. Денков разяснява флашмобът през днешния ден в Народно събрание. „ Парламентът би трябвало да работи, тъй като има значими неща да се вземат решение. Не е това методът и да слагаш за залог бюджетът, от който зависи всичко, не това е методът, разясни министър председателят.
На въпрос дали е пристигнал ред на други монументи – знаци на Тоталитаризма, той отговори, че не може да разяснява други обитаеми места и подсети, че има решение на СОС за Паметника на руската войска, предава novini.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР