Умният красивитет се готви за грандиозен протест срещу връщането на

...
Умният красивитет се готви за грандиозен протест срещу връщането на
Коментари Харесай

Ивелин Николов: За какво ходим на избори изобщо, ако решенията на парламента ще се диктуват от една малка бойна група протестъри? - Топ новини

Умният красивитет се готви за величествен митинг против връщането на хартиената бюлетина. Чакайте малко! ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия обявиха още преди изборите, че желаят смесена система. Тоест хората са дали своят вот за тях, знаейки за това тяхно желание. Тук нямаме машинация, замяна на вота или задкулисие. Какви са тия закани за метежи? Все едно Възраждане да разгласи бунт, тъй като другите не желаят да излизат от НАТО. Или ГЕРБ да разгласят митинг против партиите, които са оповестили и предизборно, че не желаят коалиция с тях?

За какво вървим на избори въобще, в случай че решенията на Народното събрание ще се диктуват от една дребна бойна група протестъри? А решенията неведнъж се диктуват точно от тази групичка и началниците им. Като в нито един случай тези хора не излязоха с някакво обществено искане или искане, което да има стойност отвън ползите на жълтите павета.

Сега групичката крещи, че машините спрели купения избор, което не е правилно, тъй като не престават арестите за пазаруване на гласове по изборите. Машините стопираха част от хората да гласоподават и породиха подозрения в прозрачността на вота. Но да се върнем на купения избор.

Не може купеният избор да бъде причина за машинно или хартиено гласоподаване. Това е перверзия. Купеният избор е закононарушение и би трябвало да бъде отхвърлен като събитие от Министерство на вътрешните работи, прокуратура и съд, а не през машини или бюлетини.

Но кое ли не е перверзно у нас? Педофилията е закононарушение, само че това не пречи съвсем всяка година да ни оповестяват тържествено за дете родило дете в циганската махала, като новината не е за задържания татко, а че бебето било първото за годината. После пуснат по някой различен презерватив в махалата. Бегай.

Същото е и с оправданието за купения избор. Хвърлят по някой различен „ презерватив “ под формата на корекция в Изборния кодекс, с цел да може умерено купувача на гласове да „ изнасилва “ демокрацията. И в този момент разногласието е с машини ли ще се купува или с бюлетини. Така ли?

Ивелин Николов, Facebook

Умният красивитет се готви за величествен митинг против връщането на хартиената бюлетина. Чакайте малко! ГЕРБ, Движение за права и свободи и БСП…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР