Умишлено са повредени шест от камерите за видеонабюдение, монтирани на

...
Умишлено са повредени шест от камерите за видеонабюдение, монтирани на
Коментари Харесай

6 от новите камери за видеоконтрол в Перник са умишлено повредени

Умишлено са развалени шест от камерите за видеонабюдение, инсталирани на входовете и изходите на Перник, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст.комисар Димитър Попов. Повредената техника е в кварталите " Радина чешма " и " Калкас ".

" Подобно нещо не се е случвало в нито един град в страната до момента. Във всички градове, където има сложено такова наблюдаване, камерите работят и са от изгода на всички. В Перник обаче това не се случи. А те са от огромна изгода на чиновниците на реда " - сподели ст. комисар Попов.

Все още не са хванати причинителите.

Системата за видеонаблюдение бе инсталирана тази пролет. Камерите са общо 50. 10 от тях са на входовете и изходите на Перник. С камери е наобиколен и центърът на града. Технологията е ново потомство. Софтуерът има функционалности за търсене и различаване на колите по регистрационните им номера, както и разбор на интензивността на придвижването. Целта на системата е да обезпечи по-сигурно място за живот на хората в града, като понижи доста престъпността и нарушаването на публичния ред. Според ст.комисар Попов видеонаблюдението оказва помощ извънредно доста в работата на полицията.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи показаха и разбор на пътнотранспортните катастрофи, станали в региона от 1 ноември 2017 година до 1 април тази година, на база на които водачите могат да си създадат заключения по какъв начин да карат, съобщи zapernik.com.

За посочения интервал с максимален % - 13,94 % са пътнотранспортните катастрофи с боричкане в защитна ограда (мантинела). Следват катастрофи при неспазване на отдалеченост - 11,55% и стълкновение под ъгъл сред моторни транспортни средства - 10,76 %.

От индикатора " Метеорологични условия " се вижда, че най-висока е аварийността при облачно (39,04 %) и ясно време (34,66 %), което води до извода, че злополуката настава в резултат на нарушавания на скоростните режими.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР