Умишлен палеж, предизвикан от обитател в лошо психическо състояние, е

...
Умишлен палеж, предизвикан от обитател в лошо психическо състояние, е
Коментари Харесай

Умишлен палеж причинил пожара в старчески дом, при който загинаха четирима

Умишлен палеж, провокиран от жител в неприятно психическо положение, е една от версиите, по които работят полицията и прокуратурата във Варна за пожара нощес. При него починаха четирима възрастни жители на старешки дом. Това написа " 24 часа ", базирайки се на свои източници.

Става дума за дома за остарели хора " Свети Георги " където на 21 юли 2021 година стана различен инцидент-убийство от ревнивост на възрастен мъж. Домът за остарели хора " Св. Георги " във Варна е ситуиран покрай болница " Св. Марина " в местността " Сотира ".

Снощи сигналът е получен в 2.59 ч. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж на постройката. Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница с заплаха за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Отзовалите се на секундата 5 екипа на пожарната във Варна и чиновници на полицията са евакуирали 20 души от вкъщи.

Общият потенциал на общественото заведение е 90 индивида. Във всяка от стаите на дома има камери, които проверяващите ревизират, с цел да се откри повода довела до този драматичен случай. По случая е формирано досъдебно произвеждане, под наблюдаване на Окръжна прокуратура- Варна.

Както " 24 часа " писа, това е втори случай с зародил пожар в дом за остарели хора в последните шест месеца във Варненска област. През ноември 2021 година, деветима от общо 58-те жители на старческия дом в село Рояк " Топъл дом ", община Дългопол, починаха в пожар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР