УМБАЛСМ Н. И. Пирогов е в търсене на доброволци за

...
УМБАЛСМ Н. И. Пирогов е в търсене на доброволци за
Коментари Харесай

Пирогов“ с доброволческа кампания за кръводаряване под наслов Стани нечий герой!“

УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " е в търсене на доброволци за кръводаряване. Кампанията под наслов " Стани нечий воин! " и продължава до края на актуалната седмица. Всички искащи могат да дарят кръв в Национален център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра през почивните дни от 9:00 ч. до 15:00 ч. Важно изискване е категорично да се упомене, че даряването е безплатно за болница " Пирогов ".

Преболедувалите от Ковид-19 лица могат да дарят кръв 40 дни след последния позитивен тест. Ваксинираните срещу коронавирусна зараза свободно могат да дарят кръв 28 дни след слагане на втората доза . Всеки, на който му следва ваксиниране с втора доза не е подобаващ за кръводарител сега.
 От Националния център по трансфузионна хематология приканиха за кръводаряване
От Националния център по трансфузионна хематология приканиха за кръводаряване

Ваксиниралите се могат да дарят кръв 28 дни след втора игла

През м. декември 2021 година за пациентите на болница " Пирогов ", Националният център по трансфузионна хематология даде повече от 120 литра кръв и 52 литра плазма. УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ежедневно се нуждае от кръв и кръвни артикули, с цел да може да оказва навременна помощ за тежко потърпевши пациенти.

От болничното заведение разясняват, че актът по кръводаряване е изцяло безвреден и не крие никакви опасности за самия кръводарител . Нормалното количество кръв се възвръща изцяло за 24 часа от самия организъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР