Ултранационалистическата Либералдемократическа партия на Русия (ЛДПР) работи по законопроект, който

...
Ултранационалистическата Либералдемократическа партия на Русия (ЛДПР) работи по законопроект, който
Коментари Харесай

Ултранационалисти в Русия искат да забранят пътувания в чужбина

Ултранационалистическата Либералдемократическа партия на Русия (ЛДПР) работи по законопроект, който планува краткотрайно да бъде неразрешено на близки родственици на висши съветски държавни чиновници да пътуват в " вражески страни ", съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

Русия счита за " вражески " всички страни, които са наложили наказания против нея поради военната ѝ акция в Украйна.

Позовавайки се на депутата от съветската Държавна дума Сергей Каргинов, РИА заяви, че рестриктивните мерки могат да обиден, наред с други, чиновници на правоприлагащите органи, съдии, високопоставени ръководители на държавни корпорации, както и членовете на съвета на шефовете на централната банка.

" Сега, когато Русия е принудена да се изправи против ръководена от Съединени американски щати група западни страни, която предизвика спора в Украйна, сходни пътувания са освен неприемливи, само че и рискови ", съобщи Каргинов.

Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година, като я назова " специфична военна интервенция " за демилитаризиране и денацификация на съседката си. Киев и неговите съдружници назовават войната непровокирана експанзия за присвояване на земя.

Въпреки името си, Либералдемократическата партия на Русия още от основаването си през 1991 година изповядва твърдолинейна, ултранационалистическа идеология, съгласно която Москва би трябвало да си върне страните от някогашния Съветски съюз.

Не стана ясно незабавно по кое време ЛДПР ще внесе законопроекта за разглеждане в Държавна дума - долната камара на съветския парламент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР