Ултрамаратонецът Краси Георгиев бе приветстван в Пловдив по маршрута му

...
Ултрамаратонецът Краси Георгиев бе приветстван в Пловдив по маршрута му
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев бе приветстван в Пловдив по маршрута му на коридор 8

Ултрамаратонецът Краси Георгиев бе приветстван в Пловдив по маршрута му на кулоар 8. " Голяма поддръжка имам в Пловдив и за мен това и доста значимо. Пловдив е извънреден град ", съобщи тази заран ултрамаратонецът Краси Георгиев. Града под тепетата е част от маршрута на следващото му предизвикателство - 1200-километровото трасе на паневропейския транспортен кулоар номер 8, който свърза Черно и Адриатическо море. Предизвикателството Коридор 8 се организира под мотото " Свързаност " и цели с изключение на да сплоти дейните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развиването на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса сред трите страни.
От името на Община Пловдив кметът на регион " Централен " Георги Стаменов се подписа в специфичната книга на самодейността.

" Сигурен съм в триумфа на вашата идея. Свързаността е извънредно значима както за бизнеса, по този начин и за всеки един от нас ", с тези думи Георги Стаменов се обърна към Краси Георгиев. Двамата си размениха плакети - със признака на самодейността и на Античния спектакъл.

Ултрамаратонецът напомни миналогодишната си самодейност в Пловдив - 55-часов маратон, която предизвика интензивността освен в града, само че и в цялата страна. През септември 2018 година в Царсимеоновата градина в поддръжка на благотворителната идея за деца с онкохематологични болести се включиха близо 1200 индивида. Събитието " Празник на мотивацията " бе част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

" Започваме. Днес се усещам доста добре и ще бъде един извънреден ден ", съобщи тази заран Краси Георгиев и продължи по трасето през Пазарджик за Панагюрище. Той потегли от Варна на 8 май и ще тича до Дурас, като се чака церемонията за финала на този исторически ултрамаратон да бъде на 25 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР