Улиците и тротоарите в курорта Слънчев бряг ще бъдат предадени

...
Улиците и тротоарите в курорта Слънчев бряг ще бъдат предадени
Коментари Харесай

Улиците и тротоарите на Слънчев бряг ще станат собственост на община Несебър

Улиците и тротоарите в курорта Слънчев бряг ще бъдат предадени в благосъстоятелност на община Несебър. Това заяви пред Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му предходната седмица дружно с кмета на общината и в съгласие с премиера Бойко Борисов е направена тактика за инфраструктурата и проект за деяние в курорта, тъй че той " да бъде издърпан от ръцете на мутрите като Божо Кравата и Радо Слънцето ".

Сега уличната инфраструктура се ръководи от държавното акционерно сдружение " Слънчев бряг ", което дружно с Министерството на туризма оказвали, съгласно Симеонов, " благосклонно подпомагане " на въпросните хора.

Симеонов описа, че поради това, че улиците са благосъстоятелност на сдружението, там няма достъп КАТ, а придвижването на триколки, карети, влакчета и туристически рейсове било безредно. Тротоарите пък били " заринати с бараки ", за които министърът на туризма Ангелкова без да съгласува със Симеонов като отраслов вицепремиер, предложила " визия ", с цел да продават " бикини, сутиени и всевъзможни други нелепости ". " Тук идва шлаката на Европа, която идва да пие, да се търкаля по улиците и да пазари джапанки по 2 лева ", сподели вицепремиерът и добави, че против измененията има опозиция, " тъй като има интерес ".

Предстоят вести за Витоша

Вицепремиерът изрази вяра, че тази седмица Народното събрание ще се заеме с разискването на импортираните в петък промени в Закона за горите, с които се разрешава строителство и реорганизация на " ски писти, станции и стълбове на лифтове и влекове, в това число за потребностите на главен ремонт и реорганизация на съществуващи такива " без наложителната другояче процедура за промяна на предназначението на горските територии, върху които е планувано да се строи.

Изменението, импортирано от депутати от групите на ГЕРБ и Обединените патриоти, се прави за да се даде опция да бъдат ремонтирани съществуващите лифтове на Витоша и да се узаконят съществуващите писти, които в този момент се водели ливади.

В близко бъдеще работната група под негово управление ще е подготвена и с измененията в проекта за ръководство на естествения парк, заяви Симеонов.

Промяната в концесията за ски зоната в Банско ще се забави, тъй като откакто на 1 януари влезе в действие новият Закон за концесиите е нужно да бъде призната и разпоредба към него, разясни вицепремиерът, който за следващ път акцентира, че е поел персонален ангажимент да придвижи въпроса. Той изрази вярата, че процедурите ще лишават не повече от 15-20 дни.

" Таксата се усилва два пъти без приходите на концесионера да се усилят. Не се излиза на 1 см от зоната, не се поставя 1 тухла. Никакво застрояване няма да има, а концесионната зона дори ще бъде понижена ", даде обещание Валери Симеонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР