Улиците и търговските алеи на северозападния турски град Одрин са

...
Улиците и търговските алеи на северозападния турски град Одрин са
Коментари Харесай

Сабах: Ето как Ердоган съживи икономиката на Одрин

Улиците и комерсиалните алеи на северозападния турски град Одрин са цялостни с гости от другата страна на границата, месец откакто влезе в действие правилник, допускащ на българите да влизат единствено с персонална карта.

Известни като чести гости на Одрин, туристите и купувачите от България се насочат през границата съвсем всеки ден, с цел да задоволят доста от своите потребности и да се възползват от конкурентните цени и висококачествените артикули на Тюркян.

Пристиганията доближиха своя пик, откакто на 27 август в Държавен вестник бе оповестено разпореждане, съгласно което пасажерите от България са получили позволение да посещават Турция с персоналните си карти.
 Увеличават се туристите в Турция
Увеличават се туристите в Турция

Българите са измежду първите пет народи

Преди това българите се ползваха да влизат без визи, само че с интернационален паспорт за максимален период на престояване от 90 дни за 180-дневен интервал.

Турция и България споделят другарски и съседски връзки като съдружници в НАТО. Турската диаспора в България също играе значима роля за поощряване на политическите и икономическите връзки сред двете страни.

Регламентът наподобява е добавил нов подтик на Одрин, защото през уикенда идващите от България през граничните пунктове Капъкуле и Хамзабейли започнаха да надвишават 20 000 души, съобщи ръководителят на търговско-промишлената палата в града.

" През уикенда оптималните ни стойности се колебаеха сред 12 000 и 16 000 души. Сега виждаме 20 000. Това има сериозен принос за стопанската система на града ", съобщи ръководителят на Търговско-промишлената камара на Одрин Реджеп Зъпкънкурт пред осведомителната организация " Демир " (DHA).

Тази цифра евентуално ще се усили още повече през идващите дни , споделя Реджеп Зъпкънкурт.

" Защото нашите гранични пунктове са съществено препълнени. Имаме емигранти, които влизат и излизат. С облекчаването на пропускателния режим, което се чака през идващите дни, ще изпитаме доста нарастване на гостите от България ", отбелязва той.

Зъпкънкурт сподели още, че с последния правилник с изключение на идващите от околните региони, набират скорост и идващите от Черноморския район и вътрешността на България ", добави той.

Очаква се броят на българските туристи, идващи в Одрин за извършване на покупки, да се усили с най-малко 30% спрямо предходните години , сподели Реджеп Зъпкънкурт. " Заедно с влизанията с документи за идентичност броят на идващите български туристи ще надвиши 3 милиона до края на годината ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР