Улици, проходими само с лодки. Такива са няколко в Малево,

...
Улици, проходими само с лодки. Такива са няколко в Малево,
Коментари Харесай

ПЪЛЕН АБСУРД! Жителите на Хасково наричат града си Малката Венеция - улиците проходими само с лодка

Улици, проходими единствено с лодки. Такива са няколко в Малево, те сродяват хасковското село с Венеция, оповестява haskovo.net. „ Канализация няма. По тази причина от общината споделят, че няма да положат настилка по тази улица. Като нея са още няколко в селото. На процедура са непроходими с автомобил, минава се единствено пешком, освен това с ботуши. Или с лодка”, изяснява кметът на селото Михаил Михайлов. По улицата, която демонстрира, са блокирани в калта и водата десетина фамилии. На хората им е пристигнало до гуша да газят калта до колене и да заобикалят дълбоките локви, някои от които заемат съвсем цялата широчина на улицата и оставят тясна линия в края за преманаване, освен това единствено в индианска нишка.

Семейството на Николай Апостолов живее в къщата на ъгъла, при започване на улицата-канал. Техният проблем е неналичието на канализация. Точно пред дворната врата е ямата, бивш бунар. Дълбочината е 15 метра. Пълна е догоре с отпадни води, покрита е с железно кофражно платно. „ Изпитвам същински смут постоянно, когато детето мине отсам. Пропадне ли някой в дупката, не ми се мисли”, споделя младият мъж. „ Аз съм интернационален водач, имам пари. Исках да съберем пари съседите и да си създадем сами канализацията. Сметнахме, че ще тръбите ще костват 7000 лв., трудът от нас. Обаче споделиха, че каквото и да създадем, ще е противозаконен градеж и ще го бутнат. Общината не желае да прокара канализация. Какъв излаз имаме? “, пита се горчиво мъжът. И отсича, че е подготвен да подари анонимно сумата на общината, единствено и единствено да прекара канализация по улицата.

Кметът Михаил Михайлов пък напомня, че на последните избори от ГЕРБ, а и самият Добри Беливанов, са обещавали всяко село да има личен бюджет. „ Ако бяха изпълнили това заричане, колкото и дребен бюджет да имахме, до момента тази улица да беше направена “, твърди селският властник. И ни води до друга улица в селото, неповторима с канализация на половина. „ Тръбите свършват нагоре по улицата, мръсните води се стичат по това дере дотук, където още веднъж има тръби”, демонстрира кметът. Прекъсната канализация върви със съответната смрад. И тук нужните средства са към 7-8 хиляди лв., само че никой в селото към този момент не има вяра, че някоя институция ще ги отпусне. От община Хасково разясниха, че е е предходна социална поръчка за чакълиране на улици в Хасокво и в селата на общината. Поръчан е и фрезован асфалт. Въпросната улица-канал в Малево е в листата за чакълиране, прецизираха от администрацията.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР