Улица в центъра на Пловдив редовно се превръща в езеро

...
Улица в центъра на Пловдив редовно се превръща в езеро
Коментари Харесай

Тротоар в “Централен“ като езеро след всеки дъжд, пловдивчани газят във вода, за да стигнат домовете си

Улица в центъра на Пловдив постоянно се трансформира в езеро при най-малкия дъжд. За това алармира гражданин на въпросната ул. „ Киев ” №15  до TrafficNews . Той твърди, че казусът поражда поради погрешно положени плочки, които основават причина за събиране на водапри дъждовно време. 
Прочетете още
На адреса живеят фамилии с дребни деца, както и хора с тежки увреждания. Наводняването на улицата е извънредно неприятно за тях, затруднява се прекосяването им, и понякога го прави даже невероятно.

По думите му неведнъж са пращани сигнали до регион „ Централен ”, само че оттова казвали, че не разполагат с задоволително средства за ремонт на уличната инфраструктура.

През 2021г. казусът бил решен за малко, откакто негов прочут, способен в региона, направил каналче. По този метод водата се извеждала до отводнителните шахти. Няколко дни по-късно обаче каналчето било асфалтирано и казусът с неудобството още веднъж бил налице.

Тази година след следващи сигнали и персонални срещи с кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов, плочите на тротоара били сменени, само че казусът – напълно не бил решен. След първия дъжд улицата още веднъж се наводнила, а отводняването отнело 4-5 дни, описват живеещите на ул. " Киев ".

Свързахме се с кмета на региона Георги Стаменов, който съобщи, че е изцяло наясно с казуса: " В този сектор на ул. " Киев " няма направено отводняване, действително асфалтовата настилка се пада по-високо от тротоарната. При дъжд водата или отива в градинките към огромния блок, или от другата страна на тротоара ".

Поради обстоятелството, че тротоарът през годините се употребява и от колите, които желаят да стигнат до гаражите си, още повече е слегнал, изяснява той.

За да се прекратят наводненията и улицата да придобие естествена визия обаче ще би трябвало да има цялостна реорганизация - равнището на пътната настилка да слезе с към 20 см. по-ниско, да се построи тротоар, да се направи регула на бордюрите и да се направи отводнителна система, добави кметът.

През годините от регион " Централен " неколкократно са желали финансиране за ремонт на цялата улица " Киев ", само че към момента няма подсигурено такова. В момента огромна част от бюджета за 2023 година е за финансирането на по-големите инфраструктурни планове.

" При първа опция секторът ще бъде ремонтиран. Включително ще бъде сменено уличното осветяване до кръстовището с бул. " Мария Луиза ", увери райкметът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР