Улица в козлодуйското село Крушовица се разцепва заради пропадащи тръби.

...
Улица в козлодуйското село Крушовица се разцепва заради пропадащи тръби.
Коментари Харесай

Улица в Козлодуйско се разцепва след канализационен проект за 5,5 млн. лева

Улица в козлодуйското село Крушовица се разцепва поради пропадащи тръби. Цяла улица се разцепва поради пропадащи тръби. Хората живеят в боязън от дупките и всеки ден си задават въпроса къде отива водата при дъжд, оповестява.

Става дума за воден цикъл, построен през 2013 година В сектор от половин километър пропада асфалтът. На места процесите са по метър дълбоки. Селото е с над 1500 души население. Иван Димитров, който живее на улицата, изясни, че с подръчни материали са обозначили проблематичния сектор. По думите му дълго чаканата канализация им предизвиква единствено проблеми. Според него планът не е изпълнен вярно.

" Улицата е водосборна. При мощен дъжд тя се трансформира в река. В горната част на селото има слягане, получава се фуния и има празнина от над метър. Лично аз съм следил по какъв начин водата влиза в тази празнина, а това може да компрометира сградния фонд и да се получа опустошения на къщите ", сподели той.

Кметът на село Крушовица Илия Илиевски уточни, че по правосъден път би трябвало да се потърси отговорност на компанията реализатор. " Ние, като кметство, сме подали една тъжба през 2019 година до община Мизия, че секторът е злепоставен ", посочи Илиевски.

Кметът на община Мизия Валя Берчева добави, че точно гаранционният период е спънка, с цел да се стартира работа по отстраняването на казуса. " Влизам в ситуацията на жителите, само че ние би трябвало да се съобразим със законовите периоди. Пътят е в гаранция - не можем да действаме по него. Това е една от улиците от неприятното завещание, което аз одобрих преди две години. Каквото зависи от нас, ние сме го създали ", уточни тя.

Проектът е коствал към 5,5 млн. лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР