Улица Съборна е най-новото място, завладяно от коледния дух. В

...
Улица Съборна е най-новото място, завладяно от коледния дух. В
Коментари Харесай

Коледен кулинарен базар на Съборна от уикенда, от четвъртък и с благотворителна мисия

Улица Съборна е най-новото място, превзето от коледния дух. В самото сърце на София, напряко на жълтите павета, зад Българска народна банка и пред Министерството на туризма – бившето американско посолство, отвори първия по рода си напълно кулинарен празничен базар.

На него са показани някои от изложителите, които познаваме от градски събития като Квартал, само че също и като най-хубавите образци от стилния кулинарен род Улична храна, само че добра, като Рибс Брадърс и Гюнтер. Иначе казано – гурме, само че за всеки.

 width=

Базарът, който е част от портфолиото на общинското сдружение Пазари Юг, отвори в събота и в неделя беше по-посетен от прилежащия в самата Градска градина. Важна разлика сред двата е и положителното и навреме разчистване, което се прави на Съборна и несъмнено основава прелестно усещане: работи се като в Германия и Австрия.

От четвъртък на базара на жълтите павета ще има и благотворителен щанд, също кулинарен. Той ще бъде част от акцията Данък положително. Инициативата е дело на едноименната фондация, която събира пари за възрастните хора под мотото: За баба и дядо с обич, която се поддържа и от Столичната община. Това е второ предколедно издание на акцията.

Рибс Брадър, Гюнтер

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР