Улична табела с името на проф. Крикор Азарян оскверниха неизвестни

...
Улична табела с името на проф. Крикор Азарян оскверниха неизвестни
Коментари Харесай

В Стария град: Оскверниха улична табела с името на проф. Крикор Азарян

Улична табела с името на проф. Крикор Азарян оскверниха незнайни вандали в Стария град. За това заяви брачната половинка на великия пловдивски режисьор – поетесата Валентина Радинска.

„ Кои сакати, безкрили души са направили това безсрамие?! Колко велики режисьори са родени в този град, та по този начин се отнасяте с името Крикор Азарян, който обожаваше града си и се гордееше, че е роден в Пловдив?!Пловдивските арменци извоюваха в Стария град да има улица на името на Коко, те поръчаха, заплатиха и сложиха табелите с името му, те заплатиха за изработването на барелефа. Сега отново те ще се погрижат да се възвърне поруганото име на Азарян. Може ли общината да свърши най-малко това - да се потруди да няма сходни вандалски прояви”, написа тя в обществените медии.

Малко по-късно Радинска пусна нов пост, в който благодари на арменската общественост, че още веднъж са реагирали неотложно и повредената табела е сменена.

„ Честно казано, езикът ме сърби да изрека някоя клетва по адрес на ония ръце, които вероятно биха пипнали отново обновената табела! Но се уповавам на това, че Господ, и без моите обети, си знае работата”, приключи Валентина Радинска.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР