Уличиха Асен Василев в безсрамни лъжи, казани в ефир! Своята

...
Уличиха Асен Василев в безсрамни лъжи, казани в ефир! Своята
Коментари Харесай

Уличиха Асен Василев в безсрамни лъжи, казани в ефир!

Уличиха Асен Василев в безсрамни неистини, казани в ефир! Своята гневна позиция изложи „ Информационно обслужване “. Тоя е във връзка изказванията на съпредседателя на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ в предаването „ На фокус с Лора Крумова “.

Ето цялостния текст на мнението им по отношение на изказванията на Василев, стартирани в студиото на Лора Крумова:

Уважаеми сътрудници, Във връзка с изказванията на съпредседателя на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ Асен Василев пред Нова ТВ в предаването „ На фокус с Лора Крумова “ за ролята на Информационно обслужване в изборния развой, заявяваме изрично следното: Информационно обслужване в никакъв случай не се е занимавало с „ организация на изборите “, както твърди господин Василев. Информационно обслужване в никакъв случай не е „ управлявало машините “ за изборите, както още веднъж той твърди в изявлението. Изборите не се провеждат от един човек и още по-малко от изпълнителния шеф на Информационно обслужване, без значение кой е той. И защото явно предстоят най-малко 2 месеца на политически спекулации преди изборите, като професионална и национално виновна компания Информационно обслужване държи да напомни още веднъж на всички заинтригувани някои базисни обстоятелства по отношение на изборния развой, тъй като въпреки всичко „ Всеки има правото на лично мнение, само че никой няма правото на лични обстоятелства “:

Информационно обслужване не е имало и няма отношение към дейностите по техническо обезпечаване на машинното гласоподаване със профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ).

Включително настройване, инсталиране и модифициране на софтуера. Компанията в никакъв случай не е управлявала или съхранявала машините, както и в никакъв случай не е имала отношение към логистично обезпечаване и техническо обслужване на машините, в това число на място в СИК. От въвеждането на машинния избор в България през 2014 година до в този момент снабдител на машините за гласоподаване, обезпечаването на тяхната техническа поддръжка, основаването и поддръжката на софтуера за машинно гласоподаване, логистика на доставката до СИК, в това число и отвън България, е компанията „ Сиела Норма “ АД, която е единствен сътрудник на производителя „ Смартматик “.

Това е видно от профила на Централната изборна комисия в осведомителна система ЦАИС ЕОП (https://app.eop.bg/buyer/28596) на Агенция за публични поръчки (директно подчинена на министъра на финансите).

За всички избори ЦИК афишира процедура на договаряне, без авансово утвърждение за възлагане на социална поръчка за дейностите по техническо обезпечаване на машинното гласоподаване със СУЕМГ непосредствено със „ Сиела Норма “ АД. Вцитираните от господин Василев избори през юли 2021 година (за парламент) и ноември 2021 година (за парламент, президент и вицепрезидент) Централната изборна комисия още веднъж афишира процедура за договаряне без авансово утвърждение за възлагане на социална поръчка със „ Сиела Норма “ АД (https://app.eop.bg/today/142287 и https://app.eop.bg/today/162014).

Съгласно Изборния кодекс, Информационно обслужване е реализатор само на организацията и технологията на компютърната обработка на данните в РИК и в ЦИК от гласуването.

Ролята на компанията в изборите е разказана в член 57. (1) т. 33. (изм. – Дъждовни води, бр. 88 от 2020 г.), съгласно който Централната изборна комисия „ дефинира условията към организацията и технологията на компютърната обработка на данните от гласуването и към издаването на бюлетин с резултатите от изборите, в това число от машинното гласоподаване, не по-късно от 55 дни преди изборния ден и разпорежда осъществяването на „ Информационно обслужване “ АД “.

В умозаключение припомняме, че Информационно обслужване е взело участие в компютърната обработка на всичките близо 90 парламентарни, локални, президентски избори и национални референдуми.

И от 2003 година до този миг няма нито един факт или сигнал за непрофесионално свършена работа.

Нашата работа е транспарантна и всяка неточност би била елементарно установима и забележима – всички заинтригувани организации и лица имат опция да ревизират въведените от нашите оператори изборни резултати по време на компютърната обработка с данните от изборните протоколи от СИК, качени сканирани и цифровизирани на формалната интернет страница на ЦИК.Компютърната обработка на изборните резултати постоянно е одобрявана без забележки или възражения от другите сформира на ЦИК, както и от всички останали участници в изборния развой. ЦИК също е орган, чийто членове са представители на разнообразни политически партии.

 

Източник – Mediamall

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР