Уличеният подписал споразумение със САЩЦзън бил вербуван в ИталияКитай е

...
Уличеният подписал споразумение със САЩЦзън бил вербуван в ИталияКитай е
Коментари Харесай

Пекин разкри китайски шпионин на ЦРУ

Уличеният подписал съглашение със Съединени американски щати
Цзън бил вербуван в Италия

Китай е разкрил хипотетичен разузнавач на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати. Той е китайски жител, работил за военнопромишлена група, който получил предложение за пари и имиграция в Съединени американски щати в подмяна на сензитивна военна информация. Това заяви в специфичен репортаж китайската държавната телевизия, съобщи Ройтерс.

Мъжът, разпознат единствено с името Цзън, е бил считан за лице с достъп до класифицирана информация. Той бил изпратен да продължи образованието си в Италия, където се срещнал със чиновник на американското посолство, описа тв репортажът.

Установено било, че Цзън е подписал съглашение със Съединени американски щати за шпионаж и минал образование, преди да се върне в Китай, с цел да прави шпионска активност, заяви още малкия екран. И добави, че против Цзън са подхванати “принудителни ограничения ”, без обаче да посочи какви и без да даде повече детайлности.

Китай ускорява надзора си върху това, което счита за шпионска активност, написа Ройтерс. И напомня, че при започване на този месец министерството на държавната сигурност съобщи, че страната би трябвало да насърчи жителите си да се включат в битката с шпионажа, в това число със основаване на канали, по които хората да оповестяват за подозрителни действия, както и да ги насърчават и награждават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР