Укрепване на свлачището в квартал Сарафово, брегоукрепването в района на

...
Укрепване на свлачището в квартал Сарафово, брегоукрепването в района на
Коментари Харесай

Три свлачища трябва да бъдат укрепени в Бургаски регион през 2020 година

Укрепване на свлачището в квартал Сарафово, брегоукрепването в региона на крайбрежната плажна линия на Ахтопол, Община Царево и на свлачището на Северен бряг в Царево, би трябвало да бъдат измежду целите на държавното управление през тази година, съгласно бургаския депут Иван Вълков. Той изиска от районния министър Петя Аврамова да станат ясни съответните периоди за осъществяване на обектите.
Според Вълков профилираните карти основават проблеми при реализирането на тези планове, а обстановката не е изменена от години. „ Картите непрестанно се преработват, стана ясно, че има подобен проблем и при реализацията на плана в Ахтопол. Трябва да се построи механизъм за трайно решение кои земи са дюни, пътища или плажове. Един обект, който може да бъде осъществен в границите на няколко месеца, стои с години като временен подобен “, разяснява Вълков.
Според министър Аврамова и трите плана са включени в капиталовата стратегия за тази година. Укрепването на свлачището в квартал Сарафово стадий III.2, е на стойност 41 459 567 лв.. Проектът е разграничен на подетапи, като „ дамбата “ ще влезе в употреба от тази година. През 2020 година завършват отводнителни и укрепителни действия и планът за парк със зелени зони.
Вторият обект в Царево е за 1 559 327 лв.. Той включва сектор от 500 метра, планувано е да се довърши дамба, създаване на буна и подсилване на свлачището
Третият обект в Ахтопол е за 1 500 000 лв. и съставлява брегозащитно оборудване, буна с дължина 200 метра, транспортен достъп и контролно-измервателна система. Има капиталов план, утвърден е Подробен устройствен план, само че в хода на работата е зародил проблем, тъй като е част от транспортния достъп попада в дюни и строително-монтажните работи не са почнали. „ След изясняване положението на обекта и оглед на място от страна на експерти може да се наложи смяна на профилираната карта или на ПУП-а и чак тогава да се пристъпи към работа “, прецизира министър Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР