Украйна заяви днес, че нейните войски са навлезли в стратегическото

...
Украйна заяви днес, че нейните войски са навлезли в стратегическото
Коментари Харесай

Украински войници завзели позиции в стратегическото селище Роботино

Украйна съобщи през днешния ден, че нейните войски са навлезли в стратегическото населено място Роботино в югоизточната част на страната, като това съставлява евентуално важен прогрес на украинската контраатака против съветските сили, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11522
Заместник-министърката на защитата Ханна Маляр заяви в своя обява в " Телеграм ", че украински военни провеждат евакуацията на цивилни, откакто са навлезли в Роботино, само че към момента са подложени на обстрел от страна на съветските сили.

" Нашите бойци са в село Роботино ", написа под фотография на боец в танк, оповестена в " Телеграм ", командирът на украинските сили в южната част на страната военачалник Олександър Тарнавски.

Роботино се намира на 10 км южно от град Орехов в Запорожка област и през него минава значим път към град Токмак – окупиран от Русия пътен и железопътен възел. Превземането на Токмак би било значим стадий от контраофанзивата, защото украинските военни се пробват да доближат до Азовско море и по този метод да разцепят на две съветските окупационни сили.

Американският проучвателен център и мозъчен концерн Институт за проучване на войната дефинира украинските офанзиви против Роботино като " тактически значими ". Напредване в региона би могло да даде опция на украинските сили да преминат оттатък най-плътно минираните от съветските сили региони, които задържат почналото при започване на юни контранастъпление, написа в отчет на института.

На фрагменти от видеоклип, оповестен от украинските въоръжени сили, се вижда по какъв начин жена целува украински боец и няколко евакуирани поданици беседват по телефона с околните си. Агенция Ройтерс отбелязва, че е съумяла да удостовери, че видеоклипът е бил сниман в Роботино, само че не и точната дата на снимането.

Русия към този момент не е коментирала известията за украински военни в Роботино, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР