Украйна заяви, че нейните сили са постигнали успех в боевете

...
Украйна заяви, че нейните сили са постигнали успех в боевете
Коментари Харесай

`Украйна заяви за успех в боевете около Бахмут в източната Донецка област

Украйна съобщи, че нейните сили са постигнали триумф в боевете към Бахмут в източната Донецка област.

Украинските сили са напреднали с към 2 километра при сраженията към Бахмут тази седмица и през това време нe са отстъпили от другите позиции в този регион, съобщи заместник-министърът на защитата на Украйна Ханна Маляр.

Руските елементи настъпват по едно и също време в няколко направления в Източна Украйна, до момента в който украинските въоръжени сили подхващат дейности за защита, включващи също контраатаки и други дейни дейности, изясни Маляр и добави:

„ Ситуацията сега не се разграничава изключително от тази през последните няколко месеца “. По думите ѝ Русия съзнателно популяризира погрешна информация за дефицит на оръжия, с цел да оправдае неуспехите си на фронта.

По данни на украинския общоприет щаб не стихват съветските офанзиви както в самия Бахмут, по този начин и покрайнините на града. През последното денонощие са станали 40 бойни конфликти, при които има починали и пленени съветски бойци.

По-рано някои съветски военни блогъри оповестиха за украински пробиви в някои елементи на фронтовата линия, само че от Москва отхвърлиха тези изказвания, изтъквайки, че обстановката е под надзор.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев чака обещаната военна помощ, преди да предприеме контраатака в окупираните от Русия територии.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР