Украйна забранява от полунощ всички полети от и до Беларус.

...
Украйна забранява от полунощ всички полети от и до Беларус.
Коментари Харесай

Украйна забрани всички полети от и до Беларус

Украйна не разрешава от среднощ всички полети от и до Беларус. Освен това тя няма да разрешава пасажери, идващи от прилежащата страна, да минават през нейните летища, разгласи през днешния ден украинският министър председател Денис Шмигал, представен от Ройтерс.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба посочи, че полетите сред украински и беларуски летища ще бъдат неразрешени, а украински самолетни компании няма да могат да минават през беларуското въздушно пространство.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски към този момент разгласи, че ще бъдат подхванати такива ограничения, на фона на все по-силното интернационално наказание на отклоняването на пътнически аероплан от беларуските управляващи в неделя, с цел да бъде арестуван намиращ се на борда му опозиционен публицист.

Съединени американски щати осъдиха дейностите на беларуските управляващи при случая с отклонения пътнически аероплан. Това бе "шокиращо деяние на отклонение на полет сред две страни членки на Европейски Съюз с очевидната цел да бъде задържан публицист, реагира прессекретарката на Белия дом Джен Саки. Тя прикани за интернационално следствие на случая, който назова още "нагло посягане против интернационалния мир и сигурност от страна на режима " в Минск.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР