Украйна удари ключови мостове на Крим с ракети Storm Shadow

...
Ракетите Storm Shadow удариха ключови мостове, свързващи Крим с окупирана
Коментари Харесай

Ракетите Storm Shadow удариха ключови мостове, свързващи Крим с окупирана Украйна, докато Киев и Москва си разменяха атаки с голям обсег.

Сергей Аксьонов, руският монтиран ръководител на Крим, каза, че доставените от Великобритания крилати ракети са повредили моста Чонгар, който обхваща кратък воден участък, разделящ полуострова от района на Херсон.

„Врагът е нанесъл ракетна атака близо до моста Чонгар “, каза г-н Аксьонов.

„Едно попадение, няколко ракети бяха свалени“, каза той, добавяйки, че ремонтните дейности продължават.

Руските военни са използвали пътя за снабдяване нейните фронтови сили в Херсон и Запорожие от Крим. Това го превърна в приоритетна цел за украинските военни, които също удариха моста през юни.

Владимир Салдо, назначеният от Русия губернатор на Херсон, публикува снимка на кратер на моста и каза, че друг , по-малък, близкият мост също беше ударен.

Украинската армия потвърди ударите, за които каза, че са „ударили два ключови комуникационни маршрута на окупаторите“.

Ударите по моста дойдоха след интензивна руска бомбардировка на Украйна и друга предполагаема атака на украински дрон срещу Москва.

Украинските военновъздушни сили казаха, че са свалили повечето от руските ракети и дронове, но те все още са улучили център за кръвопреливане близо до северния сектор на източната линия на фронта и завод в Запорожие, който произвежда двигатели за хеликоптери и самолети.

„Общо за няколко вълни от атаки от вечерта на 5 август до сутринта на 6 август 2023 г. врагът използва 70 средства за въздушно нападение“, се казва в съобщението.

Анализатори казаха, че тежката руска бомбардировка е отмъщение за атаките на украински военноморски дрон срещу цивилен танкер в петък вечерта и руски военен кораб предната вечер.

Сергей Собянин, кметът на Москва, каза, че противовъздушната отбрана на града е свалила и друг украински дрон, третата атака за седмица.

„Днес около 11 часа имаше опит за пробив към Москва с дрон. Той беше унищожен при приближаване от силите за противовъздушна отбрана“, добави той.

Миналата неделя и във вторник дронове, изпратени от Украйна, успяха да преминат през противовъздушната отбрана около руската столица и се разбиха в небостъргач, в който има няколко държавни министерства.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР