Украйна трябва да получи около 100 милиарда долара от европейските

...
Украйна трябва да получи около 100 милиарда долара от европейските
Коментари Харесай

Тръмп: Европа трябва да предостави 100 милиарда долара помощ на Украйна

Украйна би трябвало да получи към 100 милиарда $ от европейските страни, с цел да може сумата на помощта да бъде сравнима с тази, която Вашингтон даде на Киев. Това сподели някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Попитан от водещ на Fox News дали ще реши, в случай че бъде избран отново, да „ спре приключването на пари към Украйна “, Тръмп увери, че може да „ уреди войната “.

„ Първо, бих споделил на Европа: „ Дължите към 100 милиарда $, би трябвало да платите. Европа прави доста малко в съпоставяне със Съединените щати “, съобщи още Тръмп.

Тръмп добави, че географски Европа е ситуирана по-близо до Украйна, а Съединени американски щати са " отделени от океан " от континента.

" Защо ние похарчихме 150 милиарда $, а те похарчиха 20 милиарда? Техните стопански системи, когато се сумират, са съвсем със същия размер като нашите ", сподели Тръмп.

През последните месеци някогашният президент неведнъж е казвал, че войната нямаше да се случи, в случай че той към момента беше президент, и че щеше да постави завършек на спора за един ден, в случай че бъде избран отново през 2024 година Коментарите на Тръмп за войната провокираха обилни рецензии от демократи и републиканци, които мощно поддържат Украйна.

Конгресът на Съединени американски щати утвърди повече от 113 милиарда $ помощ и военна помощ в поддръжка на Украйна и съюзническите държавни управления от началото на нашествието, съгласно прессъобщение от януари на Комитета за виновен федерален бюджет. „ Общият пакет за бюджетни заеми за фискалната година (ФГ) за 2023 година включва спомагателни 47,3 милиарда $ незабавно финансиране за даване на филантропична, военна и икономическа помощ на Украйна в допълнение към 65,8 милиарда $ финансиране, към този момент утвърдено в три други пакета за незабавно финансиране, признати от Конгреса “, се споделя в прессъобщението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР