Украйна стартира официална процедура за обявяване на руския режисьор Никита

...
Украйна стартира официална процедура за обявяване на руския режисьор Никита
Коментари Харесай

Легендарният руски режисьор никита Михалков е обявен от Украйна за международно издирване

Украйна започва публична процедура за оповестяване на съветския режисьор Никита Михалков в листата за интернационално търсене.

Това заяви във Facebook основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, съобщи UNIAN.

Тя написа, че филмите на руския и съветския режисьор и артист Михалков са се харесвали, " само че времената са се трансформирали ".

" По една или друга причина вие спряхте да се снимате в игрални филми и се захванахте с документални филми... за войната ", написа Венедиктова.

" Всички прелестно разбираме каква стъпка в йерархията на властта на Руската федерация заемате – надалеч от последната. Вярвам, че сте в близки връзки с първите лица на Руската федерация и тъкмо това е повода да подкрепяте и пропагандирате войната толкоз ревностно”, написа основният прокурор.

Венедиктова публично осведоми, че украинският съд е разрешил на украинските прокурори да задържат Михалков, с цел да го доведат в украинския съд за избиране на мярка за неотклонение като обвинен.

" Сега ще ви кажа по какъв начин тъкмо ще се развият събитията и каква ще бъде вашата реакция. Първо ще се свържете със " мощните от съветския свят " и ще ги помолите да разясняват моето известие. В този миг към момента няма да мислите за нищо неприятно. 100% ще кажат, че Венедиктова е полудяла и няма за какво да ѝ обръщаме внимание. Разбирайки това ви суфлирам – стартирахме формалната процедура за включването ви в листата за интернационално търсене ", написа Венедиктова.

Тя предизвести, че Михалков може да бъде арестуван при прекосяване на границата на съвсем всяка цивилизована страна.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР