Украйна сравни Русия с Ислямска държава, след като в интернет

...
Украйна сравни Русия с Ислямска държава, след като в интернет
Коментари Харесай

Киев сравни Русия с Ислямска държава заради видео с обезглавяване на украински военнопленник

Украйна съпостави Русия с " Ислямска страна ", откакто в интернет пространството се появи видеозапис, на който се вижда по какъв начин съветски бойци обезглавяват украински военнопленник, заяви Ройтерс.

На видеозаписа, оповестен в обществените мрежи, на който се вижда по какъв начин мъж в униформа обезглавява военнопленник, носещ жълта лента на ръката, употребена от украинските бойци.

" Има нещо, което никой в целия свят не може да пренебрегне: какъв брой елементарно убиват тези зверове ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски. " За всичко ще има правна отговорност. Необходимо е да бъде надвит терорът ", добави той.

От своя страна Кремъл съобщи, че публикуваният в интернет пространството видеозапис, който сякаш демонстрира обезглавяването на украински боец, е " ужасяващ " и би трябвало да се ревизира неговата достоверност.

Самият запис беше оповестен от съветски про-военни канали в Телеграм. По същото време там се появи и друго видео - на погубен украински бронетранспортьор, край който лежат тела на обезглавени украински бойци.

" Ще се изненадате какъв брой от такива видеоклипове последователно ще изплуват ", разяснява един от съветските военни блогъри, а постът му събира хиляди позитивни реакции.



" В интернет се популяризира отблъскващ видеозапис, на който съветски бойци обезглавяват украински военнопленник ", съобщи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от Българска телеграфна агенция. " Абсурдно е, че Русия, която е по-лоша от " Ислямска страна ", ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", добави той, имайки поради поемането на ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от страна на Русия през този месец.

Бойците от " Ислямска страна " в Ирак и Сирия станаха известни с публикуването на видеозаписи, на които се вижда по какъв начин обезглавяват пленници, когато направляваха огромни елементи от двете близкоизточни страни в интервала сред 2014 и 2017 година, напомня Ройтерс.

Службата за вътрешна сигурност на Украйна заяви, че е почнала следствие по съмнение за осъществяването на военно закононарушение по отношение на публикувания видеозапис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР