Украйна сравни Русия с Ислямска държава, след като в интернет

...
Украйна сравни Русия с Ислямска държава, след като в интернет
Коментари Харесай

Украйна заклейми Русия като по-голямо зло от Ислямска държава

Украйна съпостави Русия с " Ислямска страна ", откакто в интернет се появи видео, показващо по какъв начин съветски бойци обезглавяват украински заложник с нож, оповестява " Ройтерс ".

На видеоклипът, публикуван в обществените мрежи, се вижда по какъв начин мъж в униформа обезглавява различен мъж, носещ на ръката жълтата лента, която е употребена от украинските бойци.

До момента Москва не е излязла с формален коментар, само че в предишното тя неведнъж е отричала нейни военнослужещи да правят зверства по време на войната.

" Има нещо, което никой в ​​света не може да пренебрегне - какъв брой елементарно убиват тези зверове " , съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение.

" Ще има правна отговорност за всичко. Поражението на терора е належащо ", безапелационен бе той.
 ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна
ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна

Установени са и нарушавания от украинска страна

Украинският външен министър Дмитро Кулеба написа в Туитър: " Ужасяващо видео на съветски бойци, обезглавяващи украински военнопленник, се популяризира онлайн ".

Абсурдно е Русия, която е по-лоша от " Ислямска страна ", да ръководи, акцентира той, имайки поради на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по-рано този месец. " Руските терористи би трябвало да бъдат изгонени от Украйна и от Организация на обединените нации и да бъдат подведени под отговорност за своите закононарушения ", безапелационен бе той.

Бойци от " Ислямска страна " в Ирак и Сирия станаха известни с разпространяването на видеоклипове на обезглавяване на пленници, до момента в който направляваха елементи от тези страни в интервала от 2014-2017 година

Украинската работа за вътрешна сигурност заяви, че е почнала следствие за хипотетично военно закононарушение по отношение на видеото.

" Вчера в интернет се появи видео, на което се вижда по какъв начин съветските окупатори демонстрират зверската си същина - грубо изтезават украински заложник и му отрязват главата ", оповестиха от службата в " Телеграм ".
 Русия финансирала мрежа от десетки стаи за изтезания в Херсон
Русия финансирала мрежа от десетки стаи за изтезания в Херсон

Нови доказателства сочат, че килиите за мъчения са планувани от Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР