Украйна ще трябва да използва чуждестранни пилоти и механици, за

...
Украйна ще трябва да използва чуждестранни пилоти и механици, за
Коментари Харесай

Ходене по остър нож: експерти оцениха разполагането на Ф-16 в Полша

Украйна ще би трябвало да употребява задгранични водачи и механици, с цел да поддържа и ръководи американските изтребители F-16, с които е доставена. Украинците най-вероятно ще разположат своите самолети в прилежаща страна от НАТО. Военни специалисти в диалог с МК споделиха дали в този случай летищата на НАТО ще станат наша законна военна цел.

В средата на тази седмица два изтребителя F-16, които, апропо, могат да носят тактическо нуклеарно оръжие, бяха доставени в Украйна в раздрънкан тип. Според някои оценки Украйна към този момент разполага с пет F-16.

Като боен специалист, шефът на Музея на войските за противовъздушна защита Юрий Кнутов сподели за MK, той също означи, че са нужни водачи и механици за самолетите, доставени в Украйна. Очевидно ще има дефицит на подготвени украинци.

- " Най-вероятно в Украйна ще вземат участие освен украински водачи, само че и наемници, или по-точно водачи, които са управлявали самолети F-16 в страни от НАТО и които сякаш са се освободили и са се включили непринудено към украинската войска.

Същата история ще се случи и с механиката. Тоест, това ще бъдат експерти от други страни, които, строго видяно, могат да поддържат тези самолети ".

Според Юрий Кнутов американски самолети и задграничен личен състав ще бъдат „ скрити “ в полските бази - доста е рисково да държим такива скъпи изтребители на украинските летища, по които от време на време нанасяме ракетни удари.

„ Формално те ще бъдат основани на територията на Украйна “, споделя специалистът.

- Но в реалност те ще бъдат в Полша през множеството време. Там ще се прави поддръжката им. Летищата в Украйна ще се употребяват като летища за „ скок “.

Юрий Кнутов счита, че в този случай нашата законна цел ще бъдат полските летища. Но Русия надали ще нападна летищата на НАТО.

„ Нашите законни военни цели също са фабриките, където се създават ракети Storm Shadow, които се употребяват за обстрел на нашите територии.

Друго нещо е, че ние, да кажем, имаме доста снизходително отношение, спрямо Израел, към всички тези „ законни цели “.

Израел не схваща - работи жестоко, без да се взира в мнението на никого. В този случай ние сме доста чувствителни какво могат да си помислят същите тези страни от НАТО за нас. И това съгласно мен не е напълно правилно.

Мисля, че няма да пипаме F-16, които ще бъдат на полска територия. Точно до момента в който се появят над територията на Украйна. Тогава ще бъде ориентиран огън към тях, несъмнено.

На собствен ред боен специалист, някогашен офицер от американската войска Станислав Крапивник, също счита, че украинските водачи няма да летят на F-16.

- Това ще бъдат американски или полски водачи. Там има много опитни пенсионирани военни, които ще се съгласят да бъдат доброволци. Намирането на 40-50 опитни водачи не е проблем “, сподели той.

Според Станислав Крапивник, в случай че Полша даде леговище на украинските войски, тя автоматизирано ще стане участник във военните дейности.

- В този случай Полша ще вземе директно присъединяване във военния спор. Това е Casus belli – мотив за война. Изтребителят взе участие във военни дейности, а по-късно, жестоко казано, бяга на друга територия...

Това е несериозно. Ясно е, че те няма да бъдат просто ремонтирани на полска територия, това е „ сива зона “. И в случай че ние не нападаме полските летища, тогава те умерено ще летят и ще нападат нашите градове. Няма да е належащо да летят наоколо, с цел да изпълнят бойна задача, защото има ракети с огромен обхват...

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР