Украйна се подготвя за пристигането на изтребителите F-16 на General

...
Украйна се подготвя за пристигането на изтребителите F-16 на General
Коментари Харесай

Чувствителен звяр и примадона: Ще обърнат ли хода на войната самолетите F-16

У последна се приготвя за идването на изтребителите F-16 на General Dynamics през идващите месеци, само че включването на еднодвигателния свръхзвуков изтребител в арсенала ѝ ще отнеме време. 

Норвегия, Дания, Нидерландия и Белгия оферират повече от 60 F-16, а многонационална коалиция сега образова водачи и екипажи. Изтребителите са в отговор на молбите на Киев да оказват помощ за равнене на възможностите на съветските военновъздушни сили в небето над Украйна. 

Но стартирането на изтребителите в деяние ще бъде извънредно мъчно. Базите ще бъдат съществени цели за съветски офанзиви, самите самолети ще бъдат маркирани от съветските системи за противовъздушна защита, ремонтът им ще бъде предизвикателство и даже потреблението на неподготвени писти може да саботира деликатните самолети. 

Том Рихтер, някогашен водач от морската пехота на Съединени американски щати, който е летял с F-16, когато е бил в Националната армия, споделя, че самолетът е " сензитивен звяр " в съпоставяне със самолетите МиГ и Сухой от руската ера, с които украинците са привикнали да летят. 

" Ако в миналото сте се доближили и сте докосвали МиГ-29 на авиошоу, а по-късно сте се доближили и сте сложили ръце върху F-16, можете да усетите даже извън какъв брой високотехнологичен е F-16. Той е примадона, доста е сензитивен и се нуждае от висока поддръжка ", споделя Рихтер. Съветските самолети са по- " груби и тромави ", могат да изхвърчат и кацат на лошо поддържани летища и се нуждаят от по-малка поддръжка, счита той.  

В друга обстановка Украйна би построила съвременни бази и писти, които да одобряват самолетите, само че това не е допустимо по време на война. 

Six experienced Ukrainian combat pilots have completed a training program from the Royal Air Force in the UK and are now learning to fly F-16 Fighting Falcon jets, with a further ten trainee pilots right behind them, the Royal Air Force said in a press release.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР