Украйна се нуждае от 42 млрд. долара в подкрепа на

...
Украйна се нуждае от 42 млрд. долара в подкрепа на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Европа трябва да положи повече усилия за ускоряване на растежа

Украйна се нуждае от 42 милиарда $ в поддръжка на бюджета ѝ за тази година на фона на продължаващата съветска инвазия. Това съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева.

На конференция в границите на пролетните срещи на Фонда и Световната банка. Тя прикани за прекъсване на войната на Русия против Украйна и дефинира спора като човешка покруса и спънка пред вероятностите за напредък на световната стопанска система.

Георгиева означи, че Европа би трябвало да постави повече старания за изполването на силата на нововъведенията за ускорение на растежа, като изостава от икономическите достижения на Съединените щати. И уточни, че американската стопанска система се е справила по-добре при превръщането на софтуерните нововъведения в бизнес и се е възползвала от изобилието на работна ръка и сила.

Според Георгиева, е време Китай да форсира вътрешното търсене на артикули и услуги, в това число в опазването на здравето, като по този начин усили вероятностите за напредък. Според нея азиатският колос би трябвало да работи повече за доверието на потребителите, да им обезпечи повече артикули за закупуване и да накара мрежите за обществена сигурност да проработят по-ефективно.

Китай би трябвало да реши проблемите в секторите на недвижимите парцели, което ще помогне за възобновяване на потребителското доверие, уточни Кристалина Георгиева.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР