Украйна съобщи за нови руски удари по критичната инфраструктура в

...
Украйна съобщи за нови руски удари по критичната инфраструктура в
Коментари Харесай

Нови руски удари по критична инфраструктура в Украйна, Полша и Словакия призовават съюзниците да изпратят бойни самолети

Украйна заяви за нови съветски удари по сериозната инфраструктура в Запорожка област и за цивилни жертви на вчерашните масирани офанзиви. Съединените щати осъдиха нападенията, а европейски страни приканиха на Украйна да бъдат обезпечени бойните самолети, за които тя упорства.

Масираните съветски набези по цялата територия на Украйна са довели до прекъсване на тока, водоснабдяването и отоплението в редица обитаеми места.

Най-тежка остава обстановката в Харковска и Житомирска област, съобщи в късното си послание президентът Володимир Зеленски. Сериозна е обстановката и в Одеса, Днепропетровска и Запорожка област и в Киев.

" Ремонтните бригади, енергетиците, локалните и централната власт, всички ще работят толкоз, колкото е належащо, с цел да бъде възобновено подаването на силата, в регионите, където има проблеми. Ние към този момент показахме на какво е способна Украйна, И колкото и подлости да прави Русия, нашата страна и народът ни няма да бъдат в окови. "

Полша и Словакия приканиха съдружниците си да обезпечат и бойни самолети на Украйна. Властите във Варшава и Братислава акцентираха, че са подготвени да изпратят своите руски изтребители МиГ-29 на Киев като част от интернационална коалиция.

След обещанията за танкове, към този момент няма признаци, че страни като Съединени американски щати и Англия ще се съгласят да изпратят и изтребители.

Руският президент Владимир Путин е подчертал в телефонен диалог с египетския си сътрудник Абдел Фатах ас Сиси нуждата от сложно извършване на истанбулската зърнена договорка, в това число и износа на съветски храни и торове наред с украинското зърно, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Русия вкара наказания против 144-има жители на Литва, Латвия и Естония поради прояви на неприязън.

Съединените щати и съдружниците им са блокирали през последната година над 58 милиарда $ съветски активи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР