Украйна разполага с достатъчно енергийни ресурси, за да изкара зимата.

...
Украйна разполага с достатъчно енергийни ресурси, за да изкара зимата.
Коментари Харесай

Разполага ли Украйна с достатъчно енергийни ресурси, за да изкара зимата?

У последна разполага с задоволително енергийни запаси, с цел да изкара зимата. Това заяви украинският министър на енергетиката Херман Халушченко, съобщи Ройтерс.

Той обаче предизвести, че при съветски офанзиви може да бъдат развалени мрежите за доставки на електрическа енергия.

" Разполагаме с задоволително енергийни запаси, в това отношение се усещаме спокойни. Въпросът е до каква степен бъдещите офанзиви могат да повлияят на доставките ", съобщи министърът.

През последните няколко седмици Русия е атакувала украинската енергийна инфраструктурата 60 пъти, заяви Киев в сряда. Това ускори опасенията, че Москва може би към този момент е почнала да взима под прицел електропреносната мрежа на страната за втора поредна зима.

Миналата зима хиляди съветски безпилотни самолети и ракети поразиха украинската енергийна инфраструктура, което докара до огромни спирания на електрозахранването.

Галушченко съобщи, че Украйна чака Русия да възобнови всеобщото изстрелване на безпилотни летателни апарати и ракети по енергийната инфраструктура, откакто температурите паднат и се задържат под нула градуса по Целзий.

Досега през тази есен Украйна се радваше на извънредно топло време, само че се чака температурите да паднат под нулата в Киев и на други места в страната още през идната седмица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР