Украйна продължава да оказва натиск върху германското правителство да предостави

...
Украйна продължава да оказва натиск върху германското правителство да предостави
Коментари Харесай

Украйна пак поиска от Германия да ѝ предостави крилати ракети

Украйна продължава да оказва напън върху немското държавно управление да даде на Киев немски крилати ракети " Таурус " (Taurus), съобщи ДПА.

Украйна се нуждае от тях, " с цел да избави повече животи на украински бойци и цивилни и да форсира освобождението на своите територии ", съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за днешното издание на немския таблоид " Билд ". " Формулата е елементарна: по-голям обсег на ракетите значи по-кратка дълготрайност на войната ", добави той.

С това оръжие Украйна ще може да " доближи съветските окупационни сили на украинска територия надалеч оттатък фронтовата линия, да наруши логистиката им и да унищожи командните центрове и складовете за муниции ", сподели още Кулеба.

В Германия натискът върху канцлера Олаф Шолц по този въпрос в последно време се ускори, показва ДПА. Политици от ръководещите партии и опозицията желаеха на украинските въоръжени сили да бъде предоставена оръжейна система, подобаваща за заличаване на бункери и предпазени командни пунктове на разстояние до 500 километра.

Поддръжниците виждат в това още една ясна стъпка към подсилване на отбранителните качества на Украйна. Съществува обаче и спор за това дали Украйна може да има намерение да употребява ракетите и за възможни удари против съветска територия и по какъв начин това може да бъде предотвратено, написа Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че към момента не е пристигнало времето за взимане на решение. Миналия петък Шолц съобщи, че няма нищо ново за съобщаване по въпроса.

Кулеба повтори уверенията, че крилатите ракети ще бъдат използвани единствено в рамките на Украйна. Опасенията, че Украйна може да употребява ракети " Таурус " против цели на съветска територия, " са неоснователни ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР