Украйна прехвърли саботьори за провокации, като тяхната задача беше да

...
Украйна прехвърли саботьори за провокации, като тяхната задача беше да
Коментари Харесай

Обстрел от украински сили и преизбиране на лидерите белязаха изборите в Донбас

Украйна трансферира саботьори за провокации, като тяхната задача беше да дестабилизират обстановката по време на изборите, заяви представител на националната полиция в сепаратистките Донецка и Луганска област в Източна Украйна, представен от ТАСС.
Командването на въоръжените сили на Украйна е отклонило саботажни и разследващите групи за провокации и дестабилизация, изяснява Андрей Марочко.
" На 8 ноември, в региона на селището Катериновка се означи идването на група саботьори от 8-и специфичен отряд на на въоръжените сили на Украйна ", изяснява той.
Жителите на Донецк са постигнали впечатляваща изборната интензивност, която надвишава 80%, изяснява сътрудник на ТАСС.
При 97% от преброените бюлетини водачите на самопровъзгласилите се за самостоятелни Донецка и Луганска национални републики - Денис Пушилин и Леонид Пасечник, печелят повече от 60% от гласовете.
Движение " Донецка република " на Пушилин получава 72,74% от гласовете при 97,52% от обработените бюлетини. Самият Пушилин получава 60,9 %. За придвижване " Свободен Донбас " са дали своят вот 25,56% от гласоподавателите.
В ЛНР Пасечник получава 68,4% поддръжка при 96% от преброените бюлетини, а придвижването му " Мир за Луганск " събира 74,13%. " Лугански стопански съюз " е втори с 25,16%.
В последните десетина дни украинските войски са подложили на обстрел над девет обитаеми места в Донецката национална република.
Според наблюдаващи изборите са извършени демократично и отворено. От ЦИК не са регистрирани нарушавания или нередности.
Украинските войски за миналите десетина дни са подложили на обстрел над девет обитаеми местат в Донецката национална република.
Това заяви формалният представител на въоръжените сили на ДНР Даниил Безсонов.
По данни на ведомството на обстрел са били подложени обитаемоте места Зайцето, минното населено място Гагарин, в мариуполска посока Ленинское и Саханка, донецко направление — Василиевка, Ясиноватая, Спартак, Старомихайловка, региона на Волво-Центъра в Донецк, а също и региона на донецкото летище.
Отрядите на Украйна са стреляли с миномети с диаметър 120 и 88-мм, с гранатомети, голямокалибрени оръдия и стелково оръжие.
Същевременно канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Емануел Макрон дефинираха изборите като " противозаконни и нелегитимни ".
" Така наречените избори подкопават териториалната целокупност на суверенна Украйна ", означиха двамата водачи в общо изказване след края на срещата с президента на Украйна Петро Порошенко по време на честванията в Париж във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР